FODMAP

Hvad er FODMAPs?

FODMAP er en forkortelse for: Fermenterbare Oligosakkarider, Disakkarider, Monosakkarider og Polyoler. FODMAPs forekommer naturligt i vores kost. FODMAPs er kulhydrater, der dårligt eller slet ikke kan absorberes i tyndtarmen, og derfor ender i tyktarmen. Sakkarider er kulhydrater eller sukkerarter. Tænk på de kendte kylhydrater som laktose, fruktose og sakkarose, men også de mindre kendte som fruktaner og galaktaner. Polyoler er sukkeralkoholer, såsom Sorbitol. Dette er kendt som et sødemiddel, men forekommer også naturligt i blomkål og avocado.

Jeg har irritabel tarmsyndrom (IBS), hvad skal jeg gøre med FODMAP?

Irritabel tarmsyndrom(IBS) er navnet på syndromet, der omfatter totaliteten af uforklarlige abdominale og intestinale problemer. Heldigvis udføres der meget forskning i dette. FODMAP diæten er udviklet til mennesker med IBS, og videnskabelig forskning har vist, at en stor del af patienter med irritabel tarmsyndrom udvikler maveproblemer, fordi FODMAPs ikke fordøjes ordentligt i tarmene. Så snart det er kendt, hvilke kulhydrater/FODMAPs folk er følsomme overfor, kan der laves en kostplan, som udelukker de problemfyldte fødevarer.

FODMAP diæten

Det er en kost, hvor du og en diætist meget metodisk bestemmer/finder ud af hvilke kulhydrater, der skaber problemer for dig . For at være ærlig: Denne kost er ikke let, og skal betragtes som en lang medicinsk undersøgelse. Søg derfor vejledning fra en diætist, der er uddannet i FODMAP-diæten.

Hvis du ikke ønsker professionel hjælp, findes der mange gode begynderbøger, hvor du på egen hånd kan se virkningen af diæten. Det kræver dog, at du følger diæten stramt, og oftest i flere måneder/uger, før du ser resultater.  Videnskabelig forskning har vist, at 75% af personer med IBS, får lindring af FODMAP-diæten.

Hvad har DISOLUT med FODMAP diæten at gøre?

Disolut startede for 10 år siden i Holland, hvor Disolut var specialiseret i laktoseintolerance, og fremstillingen af de mest potente laktase produkter. Da Disolut, lærte mere om FODMAP og hvilke enzymer folk med IBS eller malabsorption manglede for at nedbryde FODMAPs, så var strategien lagt. Disolut ville udvikle produkter, der kunne hjælpe med at nedbryde/fordøje “forbudte fødevarer”, når FODMAP-diæten ikke kunne følges, ved f.eks. rejser, restuarantbesøg, eller når man bare ønsker at spise en fødevare, der er forbudt!
Vores  produkter er følgende:

Disolact,lactoseintolerantie,lactose,kerutab,kerutabs,kerulac,lactolerantieDisolact LaktaseFibractase, galactanen, fructanen, FODMAP,alpha galactosidaseFibractaseQuatrase

Kontakt

CVR: 40798447

Adresse: Margrethevej 3,

DK-4130 Viby sjælland

Tlf: +4529452322

Mail: info@disolut.dk