Fruktose

Hvad er fruktose?

Fruktose er et monosakkarid. Fruktose er også kendt som frugtsukker og forekommer naturligt i frugt og grøntsager. Dette monosakkarid er også en del af bordsukker. Fruktose benyttes også i forarbejdede fødevarer som sødemiddel. Fruktose smager sødt, endda 2,5 gange så sødt som glukose. Tidligere har vi fået meget mindre frugtsukker end i dag. Dette skyldes, at det i dag er meget udbredt i fødevareindustrien, som sødere, da det er billigere og lettere at benytte end almindeligt sukker.

Hvor forekommer fruktose?

Det forekommer naturligt i frugt, grøntsager og produkter fremstillet af følgende:
Frugt: F.eks. æble, pære, kirsebær
Grøntsager: F.eks. asparges, artiskok, sukker snaps
Frugtsaft: F.eks. æblejuice eller pæresaft
Tørret frugt: F.eks. rosiner, figner
Frugtkompotter og syltetøj
Honning, æble sirup, pæresirup
Fruktose sirup (bruges i stigende grad af industrien som sødemiddel i produkter)
Sodavand
Slik
Salatdressing og andre saucer
Brød
Muesli / Cruesli (barer)
Alkohol
Lactulose (et afføringsmiddel)

Vi anbefaler at benytte FODMAPs apps, da de giver et godt overblik over indholdet af fruktose.

Køb Lutomerase her.

xylosolv, fructose intolerantie, xylose isomerase

Kontakt

CVR: 40798447

Adresse: Margrethevej 3,

DK-4130 Viby sjælland

Tlf: +4529452322

Mail: info@disolut.dk