Fruktose
Hvad er fruktose?
Fruktose er et monosakkarid. Fruktose er også kendt som frugtsukker og forekommer naturligt i frugt og grøntsager. Dette monosakkarid er også en del af bordsukker. Fruktose benyttes også i forarbejdede fødevarer som sødemiddel. Fruktose smager sødt, endda 2,5 gange så sødt som glukose. Tidligere har vi fået meget mindre frugtsukker end i dag. Dette skyldes, at det i dag er meget udbredt i fødevareindustrien, som sødere, da det er billigere og lettere at benytte end almindeligt sukker.
Hvor forekommer fruktose?
Det forekommer naturligt i frugt, grøntsager og produkter fremstillet af følgende:
Frugt: F.eks. æble, pære, kirsebær
Grøntsager: F.eks. asparges, artiskok, sukker snaps
Frugtsaft: F.eks. æblejuice eller pæresaft
Tørret frugt: F.eks. rosiner, figner
Frugtkompotter og syltetøj
Honning, æble sirup, pæresirup
Fruktose sirup (bruges i stigende grad af industrien som sødemiddel i produkter)
Sodavand
Slik
Salatdressing og andre saucer
Brød
Muesli / Cruesli (barer)
Alkohol
Lactulose (et afføringsmiddel)
Vi anbefaler at benytte FODMAPs apps, da de giver et godt overblik over indholdet af fruktose.
Køb Lutomerase her.
Kontakt
