Hvad er laktase?

 

Hvad er laktase?

Laktase er et naturligt enzym, der nedbryder laktose (mælkesukker) om til galaktose og glukose. Denne fordøjelsesproces finder sted i tyndtarmen. Normalt har alle ved fødslen nok laktaseproducerende celler i tyndtarmen til at kunne fordøje (moder) mælken som spædbarn.
Med alderen formindskes kapaciteten af ​​disse laktaseproducerende celler (især hos folk med asiatiske eller afrikanske rødder). Som sagt, formindskes laktaseproduktionen med alderen, og derfor oplever mange ældre at have svært ved laktoseholdige produkter.

I øvrigt kan folk også udvikle en laktoseintolerance efter et længerevarende medicinforbrug (især ved brug af antibiotika og cytostatika).

 

Fordøjelsesprocessen

 

 

Laktase / laktoseomdannelsesprocessen
Hvis der er mangel på enzymet laktase, så vil laktosen ikke blive nedbrudt i tyndtarmen, og derfor vil laktosen komme ufordøjet videre til tyktarmen.
I tyktarmen vil laktosen derefter begynde at fermentere under påvirkning af den intestinale flora der findes der, hvorved gasser som kuldioxid og hydrogengas, men også mælkesyre frigives. Dette forårsager nogle af de mest kendte symptomer på laktoseintolerans: flatulens, abdominal distension, mavesmerter og (sur og derfor smertefuld) diarré.

Laktaseproduktion

Laktaseproduktion er faktisk et udtryk, der ikke er helt korrekt. Udtrykket høst ville være bedre. Naturligt (IKKE genetisk modificeret!) Gærsvampe som Aspergillus oryzae og Klyveromyces lactis bruges til at producere laktasen for os, hvorefter den kan høstes og renses ved maskine. Aspergillus Oryzae giver mavesyre-resistent laktase egnet til øjeblikkelig brug, Klyveromyces lactis giver  laktase, som perfekt kan bruges til at gøre produkter der normalt indeholder laktose, til laktosefrie produkter.
Sidstnævnte bruges også til vores Disolact dråber, mens laktasen fra Aspergillus Oryzae anvendes til vores Disolact kapsler.

 

Kontakt

CVR: 40798447

Adresse: Margrethevej 3,

DK-4130 Viby sjælland

Tlf: +4529452322

Mail: info@disolut.dk