Quatrase

Quatrase indeholder

QUATRASE indeholder en kombination af enzymerne Alpha galactosidase (500 enheder), Xylose isomerase (5000 enheder), Lactase (5000 FCC), Invertase (250 enheder). Derudover indeholder Quatrase calciumcarbonat (fyldstof) og HPMC (kapsel). QUATRASE er velegnet til vegetarer.

Brug af Qutrase

Anbefalet daglig dosis indeholder:
1 kapsel: 50 mg Laktase, 1,25 mg Invertase, 250 mg Alpha-galactosidase, 50 mg Xylose isomerase
2 kapsel: 100 mg Laktase, 2,50 mg Invertase, 500 mg Alpha-galactosidase, 100 mg Xylose isomerase
3 kapsel: 150 mg Laktase, 3,75 mg Invertase, 750 mg Alpha-galactosidase, 150 mg Xylose isomerase
1-3 kapsler pr. måltid eller drikkevare, max 15 kapsler om dagen.
Dosis kan variere fra person til person, alt efter intolerance og portionstørrelse. Spørg derfor din læge eller diætist om rådgivning.
Anbefalet dosis må ikke overskrides. Kosttilskud bør ikke træde i stedet for en varieret kost. Bør opbevares udenfor små børns rækkevidde. Bør kun efter aftale med læge eller sundhedsplejerske anvendes af gravide. lactase, invertase, alpha galactosidase, xylose isomerase, FODMAP, fructanen, galactanen, fructose, lactose

FODMAP

FODMAP er en forkortelse for: Fermenterbare Oligoskkarider, Disakkarider, Monosakkarider og polyoler. FODMAPs forekommer naturligt i vores kost. Kylhydraterne er næringsstoffer, der er dårligt absorberet i tyndtarmen og derfor ender i tyktarmen, hvor de skaber problemer.

Vi anbefaler at kontakte en diætist, hvis man ønsker at påbegynde FODMAP diæten. Hvis du er nysgerrig på, hvilke fødevarer der er “forbudte” kan du download Monash FODMAP app her.

Oligosakkarider: Fruktaner og galaktaner
Fruktaner og galaktaner er blandt FODMAPs oligosakkarider. Oligosakkarider er flere kulhydrater, der består af 3 til 9 enkeltcarbohydrater. Fruktaner og galaktaner er ikke-fordøjelige kulhydrater. Det betyder, at disse kulhydrater ikke absorberes i vores krop, men forlader kroppen gennem maven, tyndtarmen og tyktarmen gennem fæces. Vores krop kan ikke skære kulhydrats kæderne af fruktaner og galaktaner med enzymer, så de bliver ikke absorberet gennem tarmvæggen ind i kroppen. Som følge heraf transporteres fruktanerne og galaktanerne til tyktarmen, og her gæres de af tarmbakterierne og frigiver gasser.
Fruktaner findes i for eksempel: Hvidløg, løg, porre, hvede, abrikoser.
Galaktaner findes for eksempel i: Bønner, bælgfrugter, cashewnødder og pistacienødder.

Disakkatider: Laktose
Laktose tilhører FODMAPs disakkarider. Laktose består af et molekyle af galaktose og et molekyle af glukose. Laktose brydes normalt ned i kroppen af enzymet laktase. Når der produceres for lidt af enzymet laktase i kroppen, er ikke alt laktose fra kosten opdelt i glukose og galaktose. Den kontinuerlige laktose kan ikke absorberes i vores krop gennem tyndvæggen. Dette får laktosen til at komme ned i tyktarmen, hvor den gæres af tarmbakterierne, som frigiver gasser. Hvis kroppen ikke producerer nok laktase, er der tale om en laktoseintolerance. QUATRASE indeholder 5000 FCC laktase, som supplerer laktasemangel i kroppen og hjælper derved med at fordøje laktosen fra mad.
Laktose findes for eksempel i: Mælk, yoghurt, smør, vanille, is.

Monosakkarider: Fruktose
Fruktose tilhører FODMAPs monosakkarider og kaldes også frugtsukker. Fruktose består af et fruktose-molekyle. Fruktose kan ikke altid absorberes i tyndtarmen, hvorved fruktosen transporteres til tyktarmen. Tarmbakterierne gærer derefter fruktosen, som frigiver gasser.
F.eks. Forekommer fruktose i: Mango, asparges, pære, artiskok.

Sakkarose
Sakkarose (bordsukker) er et sukker og et kylhydrat, der består af et glukosemolekyle og et fruktose-molekyle. Alle sukkerarter, vi modtager, skal nedbrydes af vores krop, så det kan behandles yderligere. Sakkarose består af en glukoseenhed forbundet til en fruktoseenhed. Disse enheder skal være adskilt i vores tarm for at blive absorberet i vores krop gennem tarmvæggen. På denne måde kan kroppen trække energi ud af kulhydratet. Hvis sakkarose ikke brydes ned i glukose og fruktose, kan det ikke absorberes i tyndtarmen.
Sakkarose findes i for eksempel: Bordsukker, læskedrikke, kager, slik, saucer.

Hvis du har spørgsmål til produktet eller brugen af Quatrase, kan du kontakte os på info@disolut.dk.

 

Kontakt

CVR: 40798447

Adresse: Margrethevej 3,

DK-4130 Viby sjælland

Tlf: +4529452322

Mail: info@disolut.dk